fotopatrick-600pixIn 1983 kocht de Heer Koning zijn eerste computer; een Commdore 64 en leerde zichzelf te programmeren. Om “van je hobby je werk te maken” begon hij in 1989 de studie Bedrijfsgerichte Informatica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 1990 kwam hij voor het eerste in aanraking met het internet doordat de Universiteit op het world wide web aangesloten werd.

 

Na zijn afstuderen werkte hij zo’n 8 jaar in het bedrijfsleven als (senior) reseacher bij het Software Engineering Research Centre en als managing consultant/senior IT Architect bij Cap Gemini. Hij adviseerde bedrijven onder andere bij het aansluiten van bestaande IT-systemen op het internet. Hij publiceerde hierover diverse artikelen in vakbladen zoals de Computable, Software Release Magazine, ICT Manager en Informatie.

In 2003 stapte hij over van het bedrijfsleven naar het Koning Willem I College. Als leraar en senior trainer/ontwikkelaar bij het Koning Willem I College is drs. P.J. (Patrick) Koning dagelijks bezig om leren en doceren te ontrafelen in pedagogiek, didactiek en technolo­gie.

In de periode van 2003 tot 2016 gaf hij les aan BOL-2, 3 en 4 klassen op de ICT-Academie. Vanaf 2009 adviseert en traint hij tevens voor de Academie voor Teaching and Learning en is collegebreed verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het vak Mediawijs­heid. In 2015 publiceerde hij op basis van zijn ervaringen het boek: ‘#Mediawijsheid in de klas’.

Hij deelt zijn ervaringen regelmatig via Twitter (@pjkoning) en op zijn weblog: LerenOntrafeld.nl.