Als 13-jarige scholier in Nijmegen raakte ik verknocht aan (illegale) radio.

Wekelijks scande ik de am- en fm-band af op zoek naar nieuwe zenders: Delta Radio 90, Radio Contact, Keizerstad, Radio Decibel, Radio Totaal Nijmegen, Radio Rattaplan, et cetera.

 Ik luisterde zo veel ik kon. Tijdens het huiswerk maken, gamen en programmeren achter mijn Commodore 64 en zelfs in ’t Goffertbad met een transitorradiootje.

De strijd tussen de Radio Controle Dienst en de radiostations zorgde ervoor dat de meeste radiostations moesten stoppen. Op zondag 15 oktober 1989 stopte ook Delta Radio 90. De laatste woorden uitgesproken op Delta Radio 90: “we wilden niet stoppen, maar we moesten wel”. Met het stoppen van tal van illegale radiozenders ging er een stukje Nijmegen verloren.

Deze liefde voor radio maakte dat ik in 1990 al vrijwilliger aan de slag ging bij Omroep Nijmegen. Ik mocht tussen 23:00 – 24:00 iedere doordeweekse dag love songs draaien. Ik woonde vlakbij de studio in Nijmegen Oost. Al snel begon ik ook een bijdrage te leveren bij het sportprogramma. Mijn ijshockey-ervaring en connecties maakte dat ik al snel radioitems maakte met als hoogtepunt de live wedstrijden tussen Nijmegen en Geleen met uiteindelijk het kampioenschap van de Flame Guards Nijmegen. Helaas moest ook Omroep Nijmegen het veld ruimen vanwege financieel problemen. Via een andere lokale omroep en WFM kwam ik uiteindelijk terecht bij Keizerstad (legaal) in Elst.

Een droom 😉

Ook daar maakte ik veel sportitems. Op zondagochtend mocht ik van 8:00 – 10:00 gepresenteerd draaien. En tijdens de vierdaagse feesten maakte ik veel sfeerimpressies die ik dan met de fiets in Elst bracht, afmonteerde en daarna in de uitzendingen afgespeeld werden.

Radio is altijd een liefde gebleven.

Nu jaren later is een van mijn radiostations: Delta Radio 90 te besluiten via het internet. Een groep enthousiaste radioliefhebbers blaast Delta Radio 90 nieuw leven in. Geweldig!

 Het beluisteren van Delta Radio 90 op mijn stereo was steeds gedoe met kabels, streamen, et cetera. Het gemis aan een app om Detla Radio 90 op mijn AppleTV via stereoinstallatie te kunnen beluisteren, werd de aanleiding van de Delta Radio 90 app.

Wil je goede jaren ’70, ’80 en ’90 muziek beluisteren op je iPhone, iPad of AppleTV? Download dan de Delta Radio 90 app. Zoek op ‘Delta Radio 90’ of klink op deze link. En … laat ff 5 sterren achter in de App Store 😉

Veel luisterplezier!