Ergens in het jaar 1983 had een vriend (Jean-Paul Wolters) een Intel 8086 IBM PC gekocht. Ik raakte volledig in de ban van computers, en vooral het programmeren van computers, en wilde er ook een kopen. Na lang sparen en een deal met mijn ouders werd er ergens in 1984 een Commodore 64 gekocht met tape-recorder. Het laden van een programma duurde toen letterlijk 10-tallen minuten, maar na veel wachten, dan had je ook echt wat. Na verloop van tijd kocht ik de Commodore 1541, een 5 1/4 inch. floppy disk, waardoor het laden vele malen sneller verliep. Maar na een aantal jaren kwam de Commodore Amiga uit. Ook deze moest gekocht worden, want de graphics waren beter, de machine was vele malen sneller, et. cetera. Ergens in 1987 stond de Amiga bij ons thuis op de tafel.

In die tijd heb ik veel programma’s geschreven, waaronder “De Schat van Mao”.

De Schat van MaoDe Schat van Mao

Dit programma dook enige tijd geleden op het Internet op, maar je kunt het ook hier downloaden. Om het programma te spelen heb je een Commodore C64 emulator nodig onder Windows XP. Deze kun je download op Computerbrains.

Daarnaast richtte ik samen met een vriend, Harm, het disktijdschrift Amiga News op. Dit naar het grote voorbeeld van ST News, een disktijdschrift voor Atari ST gebruikers. De Atari ST was in die tijd de grote concurrent van de Amiga. De eerste versie van Amiga News was in Basic geschreven, maar een latere versie volledig in machinetaal. Ik heb al dit materiaal bewaard, maar ben tot nu toe niet in staat om dit om te zetten naar een Windows-bestandsformaat.