De scholen zijn weer begonnen en ook de discussie: mobieltjes in de klas!

Afgelopen vrijdag werd ik gebeld door het Brabants Dagblad over het onderwerp mobieltjes in de klas. Dit naar aanleiding van het verbod op mobieltjes op school door de Franse President Macron. Het Brabants Dagblad interviewde een aantal scholen in Brabant en schreef het volgende artikel:

Stop met verbieden: leer kind juist om mobieltjes handig in te zetten
TILBURG/DEN BOSCH/VEGHEL – De ene middelbare school weert de smartphone uit het lokaal, de ander komt juist terug van een verbod. Patrick Koning van het Koning Willem I College in Den Bosch weet hij als geen ander hoe scholen worstelen met dit dilemma. Hij schreef het boek ‘Mediawijsheid in de Klas’. ,,We begrenzen het gebruik van mobieltjes, terwijl we ook willen dat kinderen er mee leren omgaan.”

Het volledige artikel vind je hier.

Vanmorgen werd ik naar aanleiding van dit artikel door het programma Spraakmakers van Radio 1geïnterviewd over het gebruik van mobieltjes in de klas. Je kunt het programma hierterugluisteren.