Workshop: “Profileren@internet” voor de A-academy van het Koning Willem I College

Gisteravond organiseerde de A-academy, de alumnivereniging van het Koning Willem I College, een bijeenkomst. Ik was gevraagd om een workshop te verzorgen waarin werkzoekenden (lees: op zoek naar een vaste baan of op zoek naar klanten als ZZP-er) leren om het internet optimaal in te zetten.

Profileren@internet
De workshop: Profileren@internet gaat in op de vraag hoe je op het internet een positief imago creëert, zodat je die gave baan of unieke opdracht binnenhaalt? Om de vraag te beantwoorden ontdekken we eerst welke platformen jullie als privé persoon gebruiken en of deze platformen interessant zijn om in te zetten als professional. Vervolgens gaan we in op de 3-slag: overload, think en privacy en de onderliggende handvatten om bewust een positief imago te creëren met sociale netwerken als Facebook, LinkedIN, Instagram en Twitter.

Patrick Koning werkt als senior trainer/ontwikkelaar binnen de Academie voor Teaching & Learning van het Koning Willem I College. Vanaf 2008 houdt hij zich bezig met mediawijzer maken van jongeren. In 2015 publiceerde hij zijn boek: “#Mediawijsheid in de klas”.

Zie als bijlage de prezi die ik als leidraad gebruikt heb voor mijn workshop.

Het was een erg leuke bijeenkomst met enthousiaste studenten, jonge werknemers en ondernemers. Erg mooi om te zien hoe met met elkaar in gesprek ging over hun passie en van elkaar leerde. Een erg leuke bijkomstigheid was dat ik een oud student ontmoette uit de allereerste klas waar ik mentor van was bij de ICT-Academie. En een oom van een andere oud-student. Leuk om te horen hoe het met ze gaat 😉