1000ste exemplaar: ‘#Mediawijsheid in de klas’ verkocht!

Vorige week bereikte: “#Mediawijsheid in de klas’ een mijlpaal: het duizendste exemplaar werd verkocht. Toen ik ruim 3 jaar geleden het plan bedacht om mijn ervaringen te bundelen in een boek had ik nooit gedacht dat er een tweede druk uitgebracht zou worden. En zeker niet dat ik het duizendste exemplaar zou aantikken.

Natuurlijk ben ik trots, maar vooral dankbaar voor de kans die ik vanuit het Koning Willem I College gekregen heb om dit avontuur aan te gaan. Ik bracht mijn tijd in. Het college de financiën. En dankbaar voor de vele positieve reacties en de kans om op diverse scholen workshops te mogen geven.

Mediawijsheid heeft als onderwerp zijn noodzaak aangetoond. In workshops sla ik de waarom-vraag tegenwoordig bijna standaard over. Een winst. De wat- en hoe-vraag zijn de vragen die nu actueel zijn: wat is mediawijsheid? en hoe kan ik mediawijsheid implementeren? Kies ik voor een vakaanpak of kies ik voor het integreren binnen bestaande vakken? Of kies ik, zoals ik pleit, voor de en-en-aanpak. De vervolg vraag die beantwoord moet worden is: hoe pak ik het pedagogisch en didactisch aan? en welke opdrachten ga ik aanbieden? en hoe kan een organisatie de gelegenheid creëren om mediawijsheid succesvol te implementeren?

Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt.

Ik hoop dat mijn boek leraren en scholen helpt om een snelle start te maken met het invullen van de wat- en hoe-vraag. De volgende mijlpaal? 1100 boeken 😉