Wat zijn leerderskenmerken van de MBO student (deel 3)?

In mijn posts van 14 september 2016 en 30 september 2016 deelde ik de ervaringen van mijn zoektocht naar antwoord op de vraag: ‘Wat zijn de leerderskenmerken van de MBO student?‘. Deze vraag ontstond doordat goed onderwijs verzorgen begint bij zicht hebben op je doelgroep. Mooi gezegd, maar hoe ziet deze doelgroep er dan uit. Ik deelde ik mij verbazing dat er nauwelijks onderzoek gedaan lijkt te zijn naar de MBO-student. Eind vorig schooljaar heb ik mijn vraag bij Kennisrotonde van het NRO neergelegd.

Vorige week kreeg ik het antwoord op mijn vraag:

Wat zijn kenmerken van de mbo-populatie en presteren deze leerlingen beter wanneer de onderwijsaanpak wordt afgestemd op die kenmerken?

Kennisrotonde heeft een uitvoerig overzicht geleverd van alle kennis die momenteel aanwezig is rondom mijn vraag. Wil je het antwoord lezen? Download dan dit document: Vraag 255 NRO Kennisrotonde. Op basis van dit overzicht ga ik weer verder met mijn zoektocht. Mogelijk komt er een deel 4 op deze post.