Gratis ebook over mediawijsheid vanwege boek: ‘#Mediawijsheid in de klas’ dat 2 jaar bestaat!

Twee jaar geleden publiceerde ik mijn boek: ‘#Mediawijsheid in de klas’. De recensies waren positief.

Na anderhalf jaar verscheen de tweede druk.

Afgelopen tijd heb ik diverse keynotes en workshops mogen verzorgen over mediawijsheid, een groot aantal posts geschreven op mijn edublog: Lerenontrafel.nl en de bij het boek behorende edublog: Mediawijsheidindeklas.nl, gaf ik diverse trainingen over mediawijsheid, mocht ik met Cubiss voor de Cubiss Academie experimenteren met het opzetten van een blended variant van een van de trainingen, maakte ik een aantal instructievideo’s en kreeg ik de gelegenheid om vier artikelen te schrijven voor het vakblad Profiel.

Het schrijven van een eigen boek was een droom die uitkwam dankzij de steun van mijn werkgever: Koning Willem I College.

Ergens in mijn achterhoofd speelde al lang het idee om een eBook te maken met enerzijds als doel om al het ontwikkelde materiaal op een makkelijke manier toegankelijk te maken voor anderen en anderzijds als doel om software voor het maken van ebooks onder de knie te krijgen. In dit eBook het resultaat van beide doelen.

Het eBook is in de iBook store van Apple te gratis downloaden en beschikbaar als pdf via Scribd.

Het eBoek is under construction. Van tijd tot tijd zal ik interessant materiaal toevoegen en het eBook updaten.

Ik hoop dat het eBook helpt om wegwijs te worden in mediawijsheid.

Veel leesplezier!