Uitlegvideo met antwoord op de vraag: ‘Hoe implementeer ik mediawijsheid?’

Afgelopen week heb ik een video gemaakt waarin ik in ga op de vraag hoe je mediawijsheid implementeert op school.

Ik pleit voor de en-en-aanpak waarbij mediawijsheid en als vak en geïntegreerd aangeboden wordt binnen het curriculum. Vanuit dit pleidooi ontstaat er behoefte aan leraren Mediawijsheid en mediawijze leraren.

De video staat op het splinternieuwe YouTube kanaal: Mediawijsheid in de klas. Op dit kanaal staan tevens (bijna) alle video’s die ik in mijn lessen gebruikt gesorteerd op consumeren, participeren en produceren. Handig!


Wil je meer informatie over mijn boek ‘Mediawijsheid in de klas’ surf dan naar Mediawijsheidindeklas.nl. Wil je het boek aanschaffen? Dan kan dat onder andere bij OnderwijsboekManagementboek of Bol.com.