Inzicht in je smartphone gebruik met de app ‘Quality Time’ (Android) of ‘Moment’ (iOS)

Op 25 december publiceerde Tweakers.net een interessant artikel over het gebruik van smartphones en de verslavende aspecten hiervan: “De smartphone steelt de stilte“. Het artikel gaat onder andere in op de aantrekkelijkheid van de smartphone voor onze hersenen en de mogelijke gevolgen van smartphone gebruik op onze hersenen. Een aantal interessante aspecten komen langs.

De vraag wat er aan te doen is, wordt beantwoord door jezelf bewust te maken van je smartphone gebruik door gebruik te maken van Quality Time (voor Android) of Moment (voor iOS) om daarna de controle terug te nemen over je smartphone gebruik. Ik heb de app zojuist geïnstalleerd. Ik ben benieuwd naar mijn inzicht(en) rondom mijn smartphone gebruik.

Twee interessante apps om met jongeren in de klas met elkaar inzicht te krijgen in het smartphone gebruik en vanuit inzicht de regie terug te pakken en bewust de keus te maken om de smartphone te gebruiken op bepaalde moment en andere moment juist niet.

Een interessant artikel dat ik aanraad om helemaal te lezen op Tweakers.net.