Tegenlicht documentaire: ‘Offline als luxe’

Al weer enige maanden geleden zond VPRO’s Tegenlicht de documentaire: ‘Offline als luxe’ uit. Vorig weekend vond ik de tijd om deze uitzending te bekijken en daarom via deze edublog te delen:

We zijn tot in de slaapkamer verbonden met het internet. Het is de ambitie van bedrijven als Google en Facebook om de hele wereld te verbinden, zodat we altijd en overal online zijn. In Sri Lanka laat Google deze maand luchtballonnen op, die de eilandstaat van gratis wifi voorzien. Op de grond communiceren steeds meer apparaten met elkaar via het Internet-of-Things. We worden ‘glazen burgers’ in een doorzichtig huis, levenslang aan een draadloos infuus en via smartphones permanent te volgen. Wat betekent die verschuiving naar honderd procent digitale dekking van de hele planeet?

Bekijk onderstaand interview met de regisseur Bregtje van der Haak met antwoord op de vraag waarom je deze uitzending zou moeten bekijken.

Wil je de hele uitzending zien? Surf dan naar de site van VPRO’s Tegenlicht.