Wat is het gevaar van oversharing? Lees het antwoord in deze infographic

oversharingTe veel informatie delen (oversharing) via internet speelt hackers in de kaart blijkt uit de infographic die ik op het spoort kwam via 42bis.nl.

De infographic maakt onderscheid tussen gegevens die je bewust deelt en die je onbewust deelt. Gaat in op de manier waarop hackers deze bewust en onbewust gedeeld informatie kunnen misbruiken voor sociale engineering trucs, om gepersonaliseerde (waardoor de kans groter wordt dat je er in trapt) te sturen, om je andere accounts te hacken, je af te persen of je identiteit te stelen. Gelukkig eindigt de infographic met een aantal tips. Bezoek deze link: 42bis.nl om te infographic te bekijken.


Wil je meer informatie over mijn boek ‘Mediawijsheid in de klas’ surf dan naar Mediawijsheidindeklas.nl. Wil je het boek aanschaffen? Dan kan dat onder andere bij OnderwijsboekManagementboek of Bol.com.