Interessante documentaire: ‘Find my Phone’ over diefstal, technische mogelijkheden om iemand te volgen en digitale symphatie

Via het item: Nederlandse documentaire: Find my Phone van DutchCowboys werd ik geattendeerd op onderstaande documentaire van Anthony van der Meer:

Per week wordt er in Nederland 300 keer aangifte gedaan van smartphone diefstal. Naast het feit dat je een dure telefoon kwijt bent, heeft een onbekende ook toegang tot al je foto’s, video’s, e-mails, contacten en berichten.

Maar wat voor persoon steelt een telefoon? En waar komen die telefoons terecht?

In de documentaire Find my Phone wordt het tweede leven van een gestolen telefoon gevolgd. Door middel van spyware maak je kennis met de persoon achter de diefstal. Maar hoe goed kun je iemand eigenlijk leren kennen aan de hand van zijn telefoon?

Een boeiende documentaire waarin zowel het “leven” van een gestolen telefoon in beeld gebracht wordt als ook de technische mogelijkheden om iemand te digitaal te volgen.

Find my Phone – Nederlands from Anthony van der Meer on Vimeo.

Het einde van de documentaire is interessant. De maker ontwikkelt vanuit de technische mogelijkheden om de dader te volgen een beeld van de dief en ontwikkelt zelfs symphatie. Op het moment dat hij oog in oog staat met de dader verandert dat beeld compleet.

Dank voor de tip DutchCowboys.