Interessante nieuwe Kennisnet brochure: Dialoog in de klas over terreur op sociale media

Onlangs lanceerde Kennisnet de brochure ‘Dialoog in dedialoog-in-de-klas-over-terreur-op-sociale-media klas over terreur op sociale media‘. De brochure helpt scholen en leraren in het vo om goed om tegaan met beelden van terreur, aanslagen, oorlog en andere schokkende gebeurtenissen die leerlingen zien op sociale media.

Onder het kopje: ‘De schoolcultuur als doorslaggevende factor’ heb ik een bijdrage mogen leveren aan de brochure.

Het interview haakt aan bij de drietal pedagogische uitgangspunten die ik in mijn boek: ‘#Mediawijsheid in de klas‘ benoem. Deze uitgangspunten zijn essentieel in onze schoolcultuur en belangrijk om überhaupt met jongeren de dialoog aan te kunnen gaan.

Wil je de brochure lezen? Bezoek dan Kennisnet.nl.


Wil je meer informatie over mijn boek ‘Mediawijsheid in de klas’ surf dan naar Mediawijsheidindeklas.nl. Wil je het boek aanschaffen? Dan kan dat onder andere bij OnderwijsboekManagementboek of Bol.com.