Autorijden en whatsappen?! Geen goed idee ;-((

Via Dutch Cowboys werd ik geattendeerd op de campagne: It Can Wait. De campagne heeft als doelstelling het gebruik van de smartphone tijdens het autorijden te ontmoedigen.

Eén van de video’s van deze campagne gaat op dit moment viral op het internet. In de video worden jongeren gevraagd naar hun smartphone-gebruik achter het stuur. Vervolgens komt er een meisje de kamer binnen die haar verhaal vertelt: ze verloor haar ouders en is zelf deels verlamt geraakt, doordat een andere bestuurder tegen hun auto botste vanwege het gebruik van een smartphone tijdens het rijden. De reactie van de jongeren is heftig.

ItCanWait

De video is zeker te gebruiken in de klas, maar ook de website: itcanwait.com is de moeite waard. Op de website vind je een tweede video over het onderwerp, de mogelijkheid om een eed: ‘It can Wait’ af te leggen en in een 360 graden video te ervaren wat het gebruik van de smartphone doet met jou als bestuurder.

De campagne kent tevens een facebookpagina: t.can.w8t en een app. Het is me helaas niet gelukt om de app te downloaden. Het lijkt erop dat deze niet in Nederland verkrijgbaar is.

Wil je meer informatie over mijn boek ‘Mediawijsheid in de klas’ surf dan naar Mediawijsheidindeklas.nl. Wil je het boek aanschaffen? Dan kan dat onder andere bij OnderwijsboekManagementboek of Bol.com.