Slides Workshop MBO Utrecht: Aan de slag met ‘#Mediawijsheid in de klas’

Vandaag heb ik een workshop gegeven bij MBO Utrecht met de titel: Aan de slag met ‘#Mediawijsheid in de klas’ met de volgende omschrijving:

Het mbo heeft de uitdaging om jongeren op te leiden voor een toekomst waarin onzekerheid de enige zekerheid is. Het internet is de gamechanger. Het is cruciaal dat we jongeren leren om te gaan met de kansen en bedreigingen die het internet biedt. Op het gebied van mediawijsheid in het onderwijs is nog een wereld te winnen. In deze workshop ontdekt u aan de hand van het boek: ‘#Mediawijsheid in de klas’ de wereld van mediawijsheid en krijgt u inkijkje in hoe u met jongeren samen aan de slag kunt gaan met mediawijsheid.

Na een korte inleiding op het waarom en wat van mediawijsheid gaat u aan de slag met het hoe: hoe maak je jongeren mediawijs? Hierin krijgt u allereerst grip op de rollen docent Mediawijsheid en mediawijze docent. Daarna krijgt u inzicht in de pedagogische en didactische uitgangspunten van mediawijsheid. Vervolgens ervaart u twee concrete werkvormen: ‘een sterk wachtwoord’ en ‘leren focussen’. Ten slotte krijgt u aan de hand van een brainstorm zicht op hoe je mediawijsheid binnen uw eigen vak vorm kunt geven.

Wil je meer informatie over mijn boek ‘Mediawijsheid in de klas’ surf dan naar Mediawijsheidindeklas.nl. Wil je het boek aanschaffen? Dan kan dat onder andere bij OnderwijsboekManagementboek of Bol.com.