Workshop: ‘Ervaar de kracht sociale media in de klas!’ voor de Academie voor mbo-taaldocenten

2016-03-15_09-47-27Op 29 maart mag ik een workshop verzorgen voor de Academie voor mbo-taaldocenten. De Academie voor mbo-taaldocenten is een initiatief van het Koning Willem I College, ROC Tilburg, ROC Ter Aa en de vakgroep Nederlands en het lectoraat Taalbeleid en diversiteit van Fontys Lerarenopleiding Tilburg. De Academie heeft als doel om door middel van opleiding en professionalisering bij te dragen aan de kwaliteit van het onderwijs Nederlands in het mbo.

Workshop: Ervaar de kracht van sociale media in de klas!
Het bewust gebruik van sociale media in je klas kan de motivatie van je studenten, de effectiviteit en/of de efficiënte van het leerproces verhogen blijkt uit onderzoek van Kennisnet.

Aan de hand van de sociale media bingo verken je met de andere deelnemers het landschap van sociale media met als doel te leren wat de mogelijkheden van sociale media kunnen zijn in jouw klaslokaal. Je ervaart wat de mogelijke kansen, maar ook bedreigingen zijn van het gebruik.

Vierentwintig digitale voorbeelden, die je vrijwel direct kan toepassen, passeren de revue: hoe activeer je voorkennis via bijvoorbeeld Padlet?, hoe maak je een digitale mindmap om een onderwerp gestructureerd samen te (laten) vatten met Popplet?, hoe maak je digitale quizzen met bijvoorbeeld Blubbr.tv, Zaption of Memrise? et. cetera.

Natuurlijk zijn er echte prijzen te winnen met de Sociale Media Bingo.

De workshop mag ik verzorgen samen met mijn collega Carmen Beekwilder (taaldocent). Leuk om ook in het domein Nederlands mijn ervaringen met het gebruik van sociale media in de klas te mogen delen. Ik kijk er naar uit.