Gratis e-book: Gids voor Gamification (medio april)

cover-gids-voor-gamificationMedio april 2016 komt de tweede publicatie van mijn collega Sem van Geffen (Koning Willem I College) uit.

Na Gamification in de klas (2014) is het tijd voor Gids voor Gamification.

Deze gids is speciaal geschreven voor studenten, docenten en ontwikkelaars die snel aan de slag willen met het ontwerpen van spelconcepten. Je hoeft nog geen ervaring met gamification te hebben, om met deze gids aan de slag te kunnen gaan. De uitgave telt 36 pagina’s en bestaat uit een aantal blogs, die uitmonden in een concreet stappenplan. Volgens Sem gaat gamification verder dan alleen het inzetten van een spelconcept. Het vraagt van docenten en ontwikkelaars, die spelconcepten willen ontwerpen, om in de huid te kruipen van game designer en marketeer. Gids voor Gamification biedt daarom nieuwe inzichten, zoals hybride spelconcepten, de Engagement Circle en een skill tree.

Dankzij illustraties van Koning Willem I College student Pepijn Hikspoors en de algehele vormgeving door Pascal Hollart (Ambitions) is Gids voor Gamification een lust voor het oog. De lezer wordt getrakteerd op zeer toegankelijk geschreven blogs, vol met ideeën, tips en tricks. Hierdoor valt er – zoals Sem in de gids zelf schrijft – daadwerkelijk iets te kiezen: of het uitgebreide Mission Start ontwerpmodel gebruiken (zie Gamification in de klas) of aan de slag met het compacte stappenplan in deze nieuwe gids.

Bekijk hier alvast een sneak preview!

Gids voor Gamification is binnenkort digitaal gratis te downloaden en in gelimiteerde oplage beschikbaar als fysieke versie bij o.a. Bol.com. Ga deze leesbeleving ervaren en ontdek wat je met gamification kunt doen in de klas!