Kom jij ook? Het Nationaal Mediawijsheid Congres 2016: Robots & Brains

Op woensdag 23 maart 2016 vindt het Nationaal Mediawijsheid Congres 2016 vanaf 13.00 uur plaats bij de Reehorst te Ede. De thema van dit jaar is:

ROBOTS & BRAINS: MEDIA EMPOWERMENT

image001Op het plenaire deel staat naast leerrobot Charlie van Fontys Hogeschool en de braincopter van Surfnet, een keynote over het effect van al dat technologisch geweld op ons brein op het programma. Zijn robots de nieuwe mobieltjes? Wat betekent dat voor mediawijsheid? Natuurlijk kun je ook een selfie maken met Charlie en de braincopter besturen bij de entrée.

Na het plenaire deel is er de mogelijkheid om 3 workshops in 3 rondes te volgen: van Leren programmeren en het laatste nieuws over het Nationaal Media Paspoort tot Het recht om anders te zijn en De succesvolle mediacoach. In totaal zijn er 20 workshops 😉

Ook Mediawijsheid in de klas is er bij met de workshop: Aan de slag met ‘#Mediawijsheid in de klas’:

Het onderwijs heeft de uitdaging om jongeren op te leiden voor een toekomst waarin onzekerheid de enige zekerheid is. Het internet is de gamechanger. Het is cruciaal dat we jongeren leren om te gaan met de kansen en bedreigingen die het internet biedt. Op het gebied van mediawijsheid in het onderwijs is nog een wereld te winnen. In deze workshop ontdekt u aan de hand van het boek: ‘#Mediawijsheid in de klas’ de wereld van mediawijsheid en krijgt u een inkijkje in hoe u met jongeren samen aan de slag kunt gaan met mediawijsheid in de klas.

De workshop is praktisch van aard en geschikt voor leraren uit de bovenbouw van het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, middelbaar en hoger beroepsonderwijs.

Inschrijven voor het Nationaal Mediawijsheid Congres 2016

Wil je je aanmelden voor het congres dan kan dat via bovenstaande knop.