Handig: Alle presentaties bij boek ‘Mediawijsheid in de klas’ online beschikbaar als DLC

Mediawijsheidindeklas (cover)In het boek Mediawijsheid in de klas bouw ik mediawijsheid stap-voor-stap op van een uitgebreide kennismaking met elkaars mediagebruik en het begrip mediawijsheid, via consumeren en participeren, naar produceren. Uiteindelijke maken jongeren een eindopdracht waarin ze laten zien dat ze voldoende mediawijs zijn.

Als extra service bij het boek Mediawijsheid in de klas zijn vanaf vandaag ALLE presentaties die ik zelf gebruik op het Koning Willem I College beschikbaar als DLC.

ALLE? Waar, maar niet helemaal, want bovenstaande geldt namelijk op één opdracht na. Opdracht 3.6.9 over zelfbeeld. Zoals ik mijn boek beschrijf is dit een nieuwe opdracht waarmee ik nog geen ervaring heb op kunnen doen. Binnen ons college is ruimte gevonden voor 15 lessen mediawijsheid van 1.5 uur. Een luxe als ik dat vergelijk met veel andere scholen, echter dan nog moet je keuzes maken aan onderwerpen die je wel/niet behandeld, de diepgang die je kunt bereiken met de jongeren, et. cetera. Op dit moment krijg ik deze opdracht nog niet in de beschikbare tijd ingepast ;-((

Wil je meer informatie over het boek ‘Mediawijsheid in de klas’ surf dan naar Mediawijsheidindeklas.nl. Wil je het boek aanschaffen? Dan kan dat onder andere bij OnderwijsboekManagementboek of Bol.com.