Good practice op de Onderwijsdagen 2015: De en-en-aanpak van ‘Mediawijsheid in de klas’

Mediawijsheidindeklas (cover)Op woensdag 11 november tussen 11:00 – 11:45 mag ik op de PO en VO dag op de Onderwijsdagen 2015 een good practice presenteren. De good practice die ik ga presenteren is de en-en-aanpak bij de invoering van mediawijsheid in het curriculum van scholen zoals ik in mijn boek ‘Mediawijsheid in de klas’ adviseer.

“Mediawijsheid zal én als apart vak én geïntegreerd binnen het curriculum van het onderwijs verankerd moeten worden” luidt de stelling waarmee Patrick Koning in deze sessie de discussie aangaat. Ruim 5 jaar geleden startte hij met het verankeren van mediawijsheid binnen het curriculum van alle voltijdsopleidingen binnen het Koning Willem I College. Zijn ervaringen publiceerde hij in het boek ‘Mediawijsheid in de klas’. Eén van zijn conclusies: Er is zowel een docent Mediawijsheid nodig, als mediawijze docenten. Naast een discussie zullen deelnemers ook aan het denken worden gezet over de integratie van mediawijsheid binnen hun eigen vak.

Mocht je aanwezig willen zijn? Leuk 😉 Je kunt me vinden in ruimte: Penn II in het World Trade Center in Rotterdam. Tot dan!