Symposium De Mediawijze Professional op 23 november 2015 bij Windesheim

windesheim-logoOp 23 november organiseert Windesheim het symposium: de Mediawijze Professional. Mediawijsheidindeklas.nl is gevraagd om een korte keynote geven waarin de noodzaak van mediawijze professionals duidelijk wordt. Daarnaast mag ik ingaan op casussen die de deelnemers inbrengen verder op de dag. Leuk ;-))

Meer informatie over de conferentie:

Werkt u met kinderen of jongeren of volg je een studie in die richting? Zoekt u antwoorden op vragen over media-opvoeding binnen je werk? Meld u dan aan!

Symposium in de week van de mediawijsheid
In de week van de mediawijsheid organiseert Windesheim in samenwerking met mediawijzer.net, een symposium voor professionals in de jeugdzorg, jeugd- en jongerenwerk en het onderwijs die zich willen ontwikkelen tot mediawijze professionals. Daarnaast is het symposium erg interessant voor studenten Pedagogiek en andere sociale opleidingen.

Sprekers
We hebben voor het symposium een aantal zeer interessante sprekers weten te strikken: 1) Patrick Koning, senior docent en auteur van het boek ‘Mediawijsheid in de klas’, 2) Joris van Ouytsel, master in de Nederlandse taal en letterkunde van de Universiteit van Antwerpen. Hij is onder meer onderzoeker en specialist in het onderwerp mediawijsheid in het onderwijs, 3) Jorick Scheerens, projectleider van het practoraat en docent aan het Mediacollege Amsterdam, en 4) Patti Valkenburg , hoogleraar Media, Jeugd en Samenleving aan de Universiteit van Amsterdam.

Casussen
Wellicht hebt u prangende vragen rondom mediaopvoeding vanuit uw eigen praktijk en organisatie? Na de pauze kunt u deze vragen voorleggen aan andere professionals en ervaringen uitwisselen aan de hand van casussen. Breng hierbij ook gerust uw eigen casus in! Er zijn experts aanwezig bij deze sessies.

Het symposium is bij Windesheim, Campus 2-4 in Zwolle in het Auditorium (gebouw C). Aanvang is om 12:30. Het symposium duurt tot 17:00.

Aanmelden voor het symposium