Mediawijsheidindeklas.nl is erbij: Vlaams Mediawijs Congres op 17.11.2015

CongresOp dinsdag 17 november 2015 organiseert Mediawijs.be het Vlaams Mediawijs Congres bij Kind en Gezin in Brussel.

Tijdens het congres ontmoet je netwerkpartners, organisaties en professionals die actief zijn op het gebied van mediawijsheid. Mediawijs.be schotelt je een krachtig overzicht van de staat van de mediawijsheid in Vlaanderen voor. Dit uit zich in onderzoeksresultaten, praktijkvoorbeelden en handige tools.

Het programma kent twee keynotes:

Mediamasters en de Nederlandse Week van de Mediawijsheid
Mimi Van Dun, Project Coördinator Mediawijsheid van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, vertelt ons hoe Mediawijzer.net educatief aan de slag gaat tijdens de Nederlandse Week van de Mediawijsheid met Mediamasters. Ze bereiken daarmee jaarlijks duizenden lagere-schoolkinderen, die een hele week elke dag een uur aan mediawijsheid werken.

Aan de slag met ‘#Mediawijsheid in de klas!’
Patrick Koning, auteur Mediawijsheid in de klas en senior leraar/trainer/ontwikkelaar bij het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. Het onderwijs heeft de uitdaging om jongeren op te leiden voor een toekomst waarin onzekerheid de enige zekerheid is. Het internet is de gamechanger. Het is cruciaal dat we jongeren leren om te gaan met de kansen en bedreigingen die het internet biedt. Op het gebied van mediawijsheid in het onderwijs is nog een wereld te winnen. In deze keynote ontdekt u aan de hand van het boek: ‘#Mediawijsheid in de klas’ de wereld van mediawijsheid en krijgt u een inkijkje in hoe u met jongeren samen aan de slag kunt gaan met mediawijsheid.

Tussen de keynotes in zijn er 12 luistersessies met interessante onderwerpen. Na mijn keynote zijn er 12 praatsessies. Tijdens de praatsessies kun je in gesprek gaan met experts en deelnemers over het onderwerp mediawijsheid.

Het congres wordt afgesloten door de Belgische Minister van Media: Sven Gatz.

Mediawijsheidindeklas.nl is erbij ;-)) Kom jij ook?

Inschrijven voor het Vlaams Mediawijs congres

Het Vlaams Mediawijs congres is op 17 november 2015 van 09u30 tot 17u30 bij Kind en gezin, Hallepoortlaan 27 Brussel. Voor de prijs van 50 euro inclusief lunch en koffie/thee hoef je het niet te laten.