Check, check, dubbelcheck: Workshop #Mediawijsheid in de klas op het Lerarencongres 2015

Morgen vindt voor de derde keer het Lerarencongres plaats, met als thema ‘Samen nieuwsgierig’ op de campus van het Koning Willem I College in Den Bosch. Afgelopen weekend zijn de opbouwwerkzaamheden begonnen. Gisteren stonden er al een aantal circustenten opgebouwd. Leuk die bedrijvigheid op het campusterrein van ons college ;-))

De inschrijving voor het Lerarencongres 2015 is gesloten omdat het maximum van 1500 bezoekend leraren is aangetipt. Als medewerker van het Koning Willem I College en auteur van het boek Mediawijsheid in de klas mag ik de workshop: #Mediawijsheid in de klas: waarom?, wat? en hoe? verzorgen.

Vandaag de slides nog een keertje doorgelopen. Padlet, LinoIT en Socrative gecontroleerd. Check, check, dubbelcheck!

Ben jij er bij? Ja, leuk! Je kunt ervoor kiezen alvast de slides te bekijken die ik voorbereid heb. Insteek is deels overdragen van mijn ideeën rondom mediawijsheid in de klas en daarnaast met elkaar in gesprek te gaan en een aantal onderdelen te ervaren (via Socrative, Padlet en LinoIT).

Ben je er niet bij? De komende maanden staan er een aantal activiteiten op het programma waar ik aan de hand van mijn boek inga op de diverse aspecten van mediawijsheid in de klas. Check bijvoorbeeld de Decanendag op 15 oktober op het Koning Willem I College, het Mediawijs.be congres in Brussel op 17 november of de conferentie de Mediawijze professional van Windesheim op 23 november. Ook voor 2016 staan er een aantal activiteiten in de planning.

Wil je meer informatie over het boek ‘Mediawijsheid in de klas’ surf dan naar Mediawijsheidindeklas.nl. Wil je het boek aanschaffen? Dan kan dat onder andere bij Managementboek of Bol.com.