#Mediawijsheid in de klas: waarom?, wat? en hoe? op het Lerarencongres 2015. Kom jij ook?

Op woensdag 7 oktober 2015 vindt voor de derde keer het Lerarencongres plaats, met als thema ‘Samen nieuwsgierig’. De campus van het Koning Willem I College in Den Bosch wordt omgetoverd tot een waar festivalterrein.

Als auteur van Mediawijsheid in de klas mag ik de workshop: #Mediawijsheid in de klas: waarom?, wat? en hoe? verzorgen:

Het onderwijs heeft de uitdaging om jongeren op te leiden voor een toekomst waarin onzekerheid de enige zekerheid is. Dit vraagt dat we jongeren opleiden voor een vak én jongeren 21ste eeuwse vaardigheden bijbrengen zoals mediawijsheid. In deze workshop krijgt u handvatten en ervaart u tal van voorbeelden om met jongeren aan de slag te gaan.

Het lerarencongres is de ideale setting om collega’s ontmoeten, kennis met elkaar te delen, praktische workshops van collega’s te volgen, inspirerende verhalen te horen of te kijken naar cabaret of een act. Een aanrader ;-))

Ben jij er bij? Ja, leuk! Je kunt ervoor kiezen alvast de slides te bekijken die ik voorbereid heb. Insteek is deels overdragen van mijn ideeën rondom mediawijsheid in de klas en daarnaast met elkaar in gesprek te gaan en een aantal onderdelen te ervaren (via Socrative, Padlet en LinoIT). Je kunt je natuurlijk ook laten verrassen.

Inschrijven voor het Lerarencongres 2015

Twijfel je nog? Niet doen 😉 …. of bekijk alvast de slides en laat je overtuigen. Ik hoop je te zien tijdens de onderwijsdagen.