Het Lerarencongres 2015: “Samen nieuwsgierig”

Op woensdag 7 oktober 2015 vindt voor de derde keer het Lerarencongres plaats, met als thema ‘Samen nieuwsgierig’. De campus van het Koning Willem I College in Den Bosch wordt omgetoverd tot een waar festivalterrein.

Als auteur van Mediawijsheid in de klas mag ik de workshop: #Mediawijsheid in de klas: waarom?, wat? en hoe? verzorgen:

Het onderwijs heeft de uitdaging om jongeren op te leiden voor een toekomst waarin onzekerheid de enige zekerheid is. Dit vraagt dat we jongeren opleiden voor een vak én jongeren 21ste eeuwse vaardigheden bijbrengen zoals mediawijsheid. In deze workshop krijgt u handvatten en ervaart u tal van voorbeelden om met jongeren aan de slag te gaan.

Het lerarencongres is de ideale setting om collega’s ontmoeten, kennis met elkaar te delen, praktische workshops van collega’s te volgen, inspirerende verhalen te horen of te kijken naar cabaret of een act. Nieuw dit jaar is dat ook de bekendmaking van de nieuwe Leraren van het Jaar tijdens het Lerarencongres plaatsvindt.

Om een impressie te krijgen van vorig jaar kun je onderstaande video bekijken.

Kortom: er is voor elk wat wils, dus schrijf je nu al in.