Prezi: Wat is Mediawijsheid? als aanvulling op het boek ‘Mediawijsheid in de klas’

Het boek ‘Mediawijsheid in de klas’ staat boordevol kant-en-klare opdrachten (30 stuks). In paragraaf 3.3 staat een aanpak inclusief een aantal opdracht om jongeren kennis te laten maken met het begrip mediawijsheid. Onderdeel van de voorgestelde aanpak is om samen met de jongeren het begrip mediawijsheid verder uit te diepen.

Bovenstaande Prezi gebruik ik om stap-voor-stap door het Mediawijsheid-competentiemodel te lopen en de manieren van gebruik: consumeren, participeren en produceren uit te splitsen in de negen competenties.

Doe er je voordeel mee ;-))

Uiteraard ben ik benieuwd naar op- en aanmerkingen of eventuele aanvullingen. Ik heb de Prezi public & reusable gedeeld. Zo kun je makkelijk je eigen versie maken op basis van mijn Prezi.