Interessante Docu: de Hackers! Over het hacken van Magister en de naïviteit van docenten ;-)

Komend schooljaar start binnen het Koning Willem I College voor alle docenten een nieuw scholingsbeleid. Onderdeel van dit beleid de cursus: mediawijze Docent. Naast het opleiden van docenten Mediawijsheid worden dus nu ook alle andere docenten opgeleid tot mediawijze Docent. Een mooie mijlpaal 😉

In de voorbereidingen heb ik contact gezocht met Ingrid van Rijckevorsel, de Security Officer van het Koning Willem I College, om ook het beveiligingsaspect mee te nemen in de cursus: mediawijze Docent.

de Hackers

Ingrid van Rijckevorsel tipte me tijdens de zomervakantie met bovenstaande documentaire van 3Lab genaamd de Hackers:

Het internet. Ons hele doen en laten is ermee verweven. Maar hoe veilig zijn de systemen?

Ook al bestaat het Wereldwijde web pas 25 jaar, alles is ermee verweven: je sociale netwerken, je post, je geldzaken, je reizen, de opslag van je privégegevens. Maar hoe veilig zijn de digitale systemen die erachter schuilgaan eigenlijk? En houden ze stand bij een beetje druk van buitenaf?

Presentator Tom Roes zoekt het uit in de productie van VPRO: De Hackers.

Een aanrader om te kijken en je als docent bewust te zijn van je verantwoordelijkheid bij het veilig houden van de computersystemen van je school. En een nieuw woord geleerd: shoulder surfen.