Wilfred Rubens betitelt ‘Mediawijsheid in de klas’ een aanwinst voor de onderwijspraktijk

Wilfred Rubens noemt Mediawijsheid in de klas op zijn edublog Technology Enhanced Learning een aanwinst voor de onderwijspraktijk:

Volgens mij mag dit fraaie boek niet ontbreken in de boekenkast van onderwijsprofessionals, die zich op welke manier dan ook met mediawijsheid bezighouden.

Om met de deur in huis te vallen: dit boek van auteur, edublogger en docent Patrick Koning verdient veel waardering. De uitgave is helder geschreven, en prachtig vormgegeven. De inhoud is actueel, relevant en praktisch beschreven (mede dankzij de vele ‘weet je nog’s’). Zijn ‘tone of voice’ is nuchter en, zoals hij het ook zelf omschrijft, “positief-kritisch”. Dat betekent dat Patrick optimistisch is over diverse media, maar dat hij absoluut niet zijn kop in het zand steekt als het gaat om risico’s en bedreigingen.

Mediawijsheid in de klas is te bestellen via onder andere Bol.com.