Hoe koppel ik Apple’s iCloud Drive aan een andere home directory? Oftewel: alweer de kracht van #dtv ;-)

Enige maanden geleden heb ik de harde schijf van mijn laptop vervangen door een SSHD. Mijn SSHD heeft twee harde schijven in een: eentje van 110 GB SSD en eentje van 1 TB HDD. Hierdoor was ik in een klap verlost van het ruimtegebrek op mijn laptop. Een bijkomend voordeel is de snellere werking van Windows 8.1 doordat die op de SSD geïnstalleerd is.

Om mijn backupvoorziening te verbeteren had ik meteen bij Apple’s iCloud Drive 200 GB aan opslag besteld en Acronis True Image 2015 gekocht. Met Acronis True Image maak ik van mijn data-schijf automatisch een backup naar iCloud Drive.

Toppie 😉

Maar …. de afgelopen weken werd mijn laptop steeds trager. Ik kreeg meldingen dat mijn Windows 8.1 schijf bijna vol zou zijn. Raar?! Wat bleek? iCloud Drive en Dropbox maken een map aan de op Windows 8.1 schijf en synchroniseren alle bestanden van iCloud. Dit betekent dat een back-up van 50 GB van de data-schijf ongeveer 50 GB aan extra bestanden oplevert op de Windows 8.1 schijf. En zo loopt de Windows 8.1 schijf snel vol. Zeker als je een aantal versies van back-ups wilt bewaren voor de veiligheid. En dat wil ik.

Ik had al een aantal maal via Google gezocht naar een mogelijke oplossing. Tevens had ik de ondersteuning van de Apple website geraadpleegd. Een hoop hits steeds maar niet de oplossing.

Gisteravond slingerde ik een #durftevragen de wereld in:

Via via (@Helicon, @ICTCafe, @Petrabhd, @vanderweide @appletips.nl en @iculture) was de oplossing binnen 30 minuten binnen:

Geweldig ;-))

Vanmorgen had ik in 5 minuten iCloud Drive gekoppeld aan een map op mijn data-schijf via de geopperde oplossing: How to change the home dir of iCloud Drive (Windows version)?

Dankjewel Twitter, #dtv en @Helicon, @ICTCafe, @Petrabhd, @vanderweide @appletips.nl en @iculture ;-))