Ouders in de Branding: Hoe wijs is uw kind op internet?

Komende zaterdag 28 maart van 10.00 – 15.30 uur is in School voor de Toekomst van het Koning Willem I College ‘s-Hertogenbosch is voor de 8e keer de conferentie: Ouders in de Branding met als subtitel:

…maar je moet het wel zelf doen!’

Ouders in de Branding is een conferentie voor ouders van leerlingen in het middelbaar (beroeps) onderwijs met nuttige tips over opvoeding en leren. Deelname is gratis.

Dit jaar geef ik de workshop: Hoe wijs is uw kind op internet? Stuurt u of laat u los?

Aan de hand van de pedagogische uitgangspunten uit het boek Mediawijsheid in de klas en het ontwikkelde Mediawijsheid-competentiemodel ga ik met ouders in gesprek over het mediagebruik van hun kinderen:

Als ouder ergert u zich misschien aan het mediagebruik van uw kind. Het geeft strijd. Misschien lijden de cijfers op school er zelfs onder. Als ouder zoekt u balans tussen sturen en loslaten.
Bij het ontwikkelen van het mediawijs-zijn van uw kind speelt u als ouder een cruciale rol. In deze workshop leert u hoe u vanuit een positief-kritische houding met uw kind het gesprek aan kunt gaan.

Ik heb er erg veel zin in om weer eens met ouders aan de slag te gaan. De workshop wordt om 11:35 en 13:15 gegeven door mij. Mocht iemand interesse hebben en binnen de doelgroep vallen dan is aanmelden nog mogelijk. Er is nog beperkt ruimte met 20 en 23 aanmeldingen voor de workshops tot nu toe.

Mocht je er niet bij kunnen zijn of binnenkort zelf met ouders aan de slag willen dan kun wellicht bovenstaande opzet (her)gebruiken.