Goodbye Feedburner: helaas opnieuw e-mail abonnement aanvragen ;-(

Vanaf 1 januari ben ik gestopt met het gebruik van Feedburner, omdat er al jaren geen ontwikkelingen meer plaatsvinden door Google. Daarnaast zijn de statistieken zeer onbetrouwbaar. Van de ene op de andere dag zijn er zo maar 150 volgers verdwenen die er de dag erop weer bij zijn gekomen. Van andere (edu)blogger ken ik deze onverklaarbare schommelingen eveneens.

2015-01-03_16-53-01

In totaal heb ik iets meer dan zeshonderd volgers via de rss-feed en twintig via e-mail.

Vandaag heb ik de Feedburner-plugin die ik gebruikte uitgezet zodat nieuwe volgers via rss door WordPress zelf afgehandeld worden. Daarnaast heb ik binnen Feedburner het volgen per e-mail inactief gezet en de volgers gevraagd zich opnieuw in te schrijven via de mogelijkheid aan de rechterkant van deze edublog. Onder het blauwe kopje: “volgen”.

Helaas is het niet mogelijk om zelf de e-mail adressen opnieuw te koppelen binnen WordPress.

Uiteraard heb ik e-mail volgers een mailtje verstuurd met het verzoek om zich opnieuw in te schrijven:

Beste lezer,
Via een e-mail wordt je al enige tijd op de hoogte gebracht van een nieuwe post op mijn edublog Lerenontrafeld.nl.

Leuk dat je me volgt 😉

Tot 31 december gebruikte ik Feedburner om je automatisch een mail te sturen, echter vinden er al lange tijd geen ontwikkelingen meer plaats. Vandaar dat ik overgeschakeld ben op een andere systeem: Jetpack.

Helaas vraagt dan van jou als trouwe lezer een actie.

Je zult je opnieuw moeten inschrijven door te surfen naar: Lerenontrafel.nl en je e-mailadres opnieuw in te voeren in het onderdeel: “volgen” op mijn weblog. Je vindt dit onderdeel rechts in het midden van mijn edublog.

Zie als bijlage een screenshot met het onderdeel zodat je het makkelijker kunt herkennen.

Sorry voor het ongemak.

Ik hoop natuurlijk dat je de moeite neemt om me te blijven volgen!

Een leerzaam 2015 gewenst.

Ik ben erg benieuw hoe andere (edu)blogger met rss-feeds en e-mail abonnementen omgaan in het algemeen en Feedburner in het bijzonder. Wie reageert?