Hoe maak je je collega’s enthousiast om met sociale media aan de slag te gaan in de les?

Vorig schooljaar heb ik als mijlpaal van de invoering van het vak Mediawijsheid binnen het Koning Willem I College een mini-conferentie georganiseerd. De reacties waren zeer positief. Zowel qua inhoud als qua entourage.

Het vervolg op de mini-conferentie is een drietal MediawijsheidCafé’s die dit schooljaar georganiseerd worden. Editie: #1 heeft in oktober plaatsgevonden. Samen met collega’s Carmen Beekwilder en Adam Saint is dit concept bedacht en uitgerold. Studenten van het evenementenbureau nemen de organisatie en aankleding voor hun rekening. Op deze edublog heb ik uitgebreid geschreven over de eerste editie. Tijd voor editie: #2.

Een interessant detail is dat de editie: #2 in het gebouw aan de Onderwijsboulevard plaatsvindt onder de oude Veronica slogan: “Het MediawijsheidCafé komt naar je toe deze winter!”. Bijna alle (99%) evenementen, cursussen en training vinden plaats op de Vlijmenseweg. Mooi om deze traditie te doorbreken.

Deze week start de inschrijving via het portaal van het Koning Willem I College. Helaas is het MediawijsheidCafé alleen toegankelijk voor medewerkers van het Koning Willem I College. Waarom dan toch deze post? Het concept werkt en kun je zo overnemen naar je eigen school.

Ik hoop dat editie: #2 net zo goed bezocht en enthousiast ontvangen wordt als editie: #1.