MediawijsheidCafé #1: Succesvolle start met 38 collega’s en een gemiddeld cijfer van een 8,0 ;-)

Vorig schooljaar organiseerde het Koning Willem I College de mini-conferentie: #mediawijsheid om de start van de collegebrede invoering van het vak: Mediawijsheid vanaf schooljaar 2014-2015 kracht bij te zetten. De deelnemers waren erg enthousiast en beoordeelden het evenement met een 8,3. Het vervolg hierop vond vorige week donderdag plaats met het MediawijsheidCafé.

Het idee achter het MediawijsheidCafé is dat docenten elkaar op een informele manier ontmoeten in een café-achtige opzet en van en met elkaar leren. Dat betekent dat er geen trainer van ons college de workshops verzorgd, maar een van de docenten. Er is zo veel kennis en kunde aanwezig binnen het college. Zonde om deze kennis en kunde niet in te zetten. In drie hoeken van de ruimtes (zie foto’s) werden korte workshops gegeven van 30 minuten. Daarnaast was er een ontmoetingsgedeelte met een hapje en een drankje.

Op onderstaande manier zijn de docenten benaderd om zich vooral in te schrijven.


MediawijsheidCafé

Wil jij ook je lessen wat afwisselender en leuker maken? Je leerlingen af en toe wakker schudden door bijvoorbeeld de inzet van een interactieve quiz? Kom dan naar de eerste bijeenkomst van het MediawijsheidCafé!

In drie workshoprondes komen de volgende tools aan bod: Socrative, Kahoot, Scrumbler en Answergarden. Naast het volgen van de workshops is er ook de gelegenheid om zelf onder begeleiding al aan de slag te gaan met een van deze tools.

Viltje #2 Viltje #1

En dit alles onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes. Kom, geniet en verrijk jezelf en je lessen!

Het MediawijsheidCafé is ALLEEN toegankelijk voor medewerkers uit het primair proces van het Koning Willem I College.

Om het begrip mediawijsheid en het evenement voor het voetlicht te krijgen heeft een student van de afdeling Media Art & Performance een bierviltje ontworpen. Dit schooljaar zijn er vier MediawijsheidCafé’s gepland. Ieder bierviltje heeft een nummer: #1, #2, #3 en #4. Dus na de boerderijdieren van de AH kun je nu ook de bierviltjes sparen van het MediawijsheidCafé ;-))

De organisatie van het evenement wordt gedaan door studenten van het evenementenbureau van ons college.


Het resultaat was top: 38 medewerkers die aanwezig waren tijdens de eerste editie en een waardering van een 8,0 gemiddeld voor het evenement. Op naar het MediawijsheidCafé #2 ;-))