Facebook springt op de wagen van anonieme chat apps met Facebook Rooms

Facebook heeft vorige week de app Facebook Rooms uitgebracht en springt hiermee op de wagen van anonieme chat apps. Hiermee speelt Facebook in op de behoefte aan privacy op het internet. In onderstaande nieuwsitem van C|Net wordt de chat app getoond. De app is op dit moment alleen nog maar beschikbaar in de V.S.

2014-10-24_16-44-53

Afgelopen maanden kwamen anonieme chat apps als: Whisper, YikYak en Secret in het nieuws omdat deze apps gebruikt worden om digitaal te pesten: Leerlingen gepest via geheimen-app Secret.

Bij Rooms moet je lid van de groep zijn om informatie te zien, oftewel: standaard staat informatie niet online en is niet vindbaar. Wie weet helpt dit om digitaal pesten te voorkomen binnen Rooms. Toch ben ik benieuwd welke gebruiksmogelijkheden met deze app ontdekt gaan worden.