Thema schooljaar 2014-2015 van het Koning Willem I College: Wortels en vleugels

We zijn alweer een aantal weken aan de bak op het Koning Willem I College. De introductiedagen zijn goed verlopen. De eerste lessen zitten erop. Een mooi jaar weer voor de boeg.

Ieder jaar is er een thema dat centraal staat bij het Koning Willem I College.

Dit schooljaar:

Wortels en vleugels.

Tijdens een zoektocht naar video’s over mediawijsheid kwam ik bovenstaande video tegen waarin ons thema gevisualiseerd wordt. Zoals in Opening Schooljaar 2014-2015 mooi geformuleerd gaat: Wortels en vleugels over:

Het thema van de opening was deze keer ‘Wortels en vleugels’. Volgens voorzitter van het College van Bestuur, Jeanette Noordijk, een prachtig en symbolisch thema voor het onderwijs dat alle medewerkers dagelijks handen en voeten geven op het Koning Willem I College. Goed en degelijk onderwijs dat probeert aan te sluiten bij de wortels van de leerling, zijn/haar achtergrond, maar ook onderwijs dat leerlingen kennis laat maken met nieuwe, voor hen nog niet vanzelfsprekende werkelijkheden en hen zo weet te ‘verheffen’.

Een mooi thema. Voor meer achtergrond over het thema kun je het hele artikel over de Opening van het Schooljaar 2014-2015 lezen.