Kom jij ook naar het Lerarencongres 2014: Oogst de kracht van sociale media in de les!

Op 8 oktober 2015 vindt het lerarencongres 2014 plaats bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. Kom jij ook? Een gevarieerd programma met een zeer groot aantal workshops is samengesteld. Mocht je geinspireerd willen worden en ervaren wat sociale media in jouw klas kan betekenen dan kun je overwegen om je aan te melden voor Workshop 15: Oogst de kracht van sociale media in de klas! die ik mag verzorgen:

Het slim gebruik van sociale media in de klas kan een aantal voordelen opleveren volgens Kennisnet. Aan de hand van de Sociale Media Bingo wordt met elkaar het landschap van sociale media verkend met als doel te leren wat de mogelijkheden van sociale media en mobiele apparatuur zouden kunnen zijn in het klaslokaal. Natuurlijk zijn er echte prijzen te winnen met de Sociale Media Bingo.

 

Voor meer informatie over het lerarencongres 2014 en inschrijving zie onderstaande tekst of de website van de onderwijscoöperatie:

LerarencongresNa de succesvolle eerste editie organiseert de Onderwijscoöperatie voor de tweede maal Het Lerarencongres. Op woensdag 8 oktober vindt dit congres van, voor en door de leraar plaats. De locatie is de campus van het Koning Willem I College in Den Bosch. Het Lerarencongres 2014: blijf met uw collega’s werken aan uw ontwikkeling!

Het Lerarencongres is dé plek om kennis te maken met collega’s, elkaar te inspireren, ideeën op te doen én te delen en te bouwen aan een sterk netwerk. Kortom de plek om met en van elkaar te leren en met collega’s te werken aan professionalisering. Het programma wordt interactief met leraren opgesteld.

Er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en initiatieven van leraren die laten zien hoe zij invulling geven aan hun vak en de ruimte die zij hebben benutten. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de lidorganisaties van de Onderwijscoöperatie.

Sprekers zijn onder andere Aleid Truijens, Martine Delfos en de Leraren van het Jaar. Er zijn presentaties van o.a. Onderwijspioniers, LeerKRACHT en de lerarenopleidingen. De minister en staatssecretaris zullen ook aanwezig zijn op Het Lerarencongres.

De thema’s  van het congres hebben direct verband met het dagelijks werk van de leraar en komen o.a. voor in de Lerarenagenda van OCW en de Agenda Beroepsgroep Leraren. Dit zijn onder andere een sterke beroepsgroep, professionalisering, peer review, professionele leergemeenschappen, de lerarenopleiding en het lerarenregister.

Vergeet u niet uw deelname aan het congres mee te laten tellen? Het Lerarencongres is namelijk gevalideerd en met 6 RU (registeruren) opgenomen in registerleraar.nl.