Boek-aankondiging: Gamification in de klas

Collega Sem van Geffen timmert al enige tijd flink aan de weg met Gamification in de klas zowel binnen het Koning Willem I College als buiten het college in de vorm van ondersteuning bij het ontwikkelen van games voor diverse opleidingen en het geven van presentaties en workshops.

2014-08-25_16-24-30

Aan de hand van zijn inzichten en ervaringen heeft hij een zeer praktisch boek geschreven om zelf met Gamification aan de slag de gaan in de klas.


coverKinderen, pubers en jongvolwassenen willen de wereld ontdekken en dat doen ze het liefst door te spelen. Onderwijsprofessionals kunnen nu nog beter anticiperen op deze behoefte, dankzij gamification. Game-elementen kunnen worden geïntegreerd in een rijke context met haalbare, uitdagende opdrachten. Voor het gamificeren van leersituaties dienen zich diverse opties aan: van een eenvoudig, aangepast bordspel met geïntegreerde leerinhoud tot een complete game-ervaring inclusief storytelling en differentiatie.

Gamification biedt docenten, studenten van lerarenopleidingen en onderwijskundig ontwikkelaars een uitgelezen kans om lessenreeksen te bedenken of te herontwerpen. Wat zijn de mogelijkheden? Introduceer een nieuw project of vernieuwd thema als game in de klas. Maak gebruik van een toegankelijk repertoire vol handige tips van professionals en inzichten uit onderzoek naar gamification. Koppel praktijkonderzoek aan de interventie in de klas en evalueer de effecten van gamification op motivatie. Al deze stappen worden behandeld in dit gedegen, vlot geschreven boek. Benieuwd wat jij in de klas met gamification kunt doen?

Met dit boek kun je meteen aan de slag!


Vanaf 15 september is zijn boek verkrijgbaar via onder andere Bol.com voor 39,95 euro en digitaal 24,95 euro. Via deze link is een “inkijkexemplaar” te bekijken als voorproefje. Mocht je geïnteresseerd zijn in het onderwerp dan biedt het boek je een snelle start om het onderwerp te pakken. Daarnaast biedt de Community of Practice: Mission Start een platform voor Gamification enthousiastelingen om kennis en ervaring uit te wisselen.