Terugblik, vooruitblik en ontspanning met de vakantiepuzzel: KW1C Mediawijsheid #gamification

Afgelopen jaar was (weer) een hectisch en leerzaam jaar.

Een boeiend jaar met de studenten van de ICT-Academie. Een aantal fijne klassen met de bekende pieken en dalen. Veel ontwikkelingen rondom examinering. De invoer van kennisexamens en de manier van beoordeling bij de proeve van bekwaamheid.

Vanuit mijn rol bij het ATL is mediawijsheid goed geland binnen het Koning Willem I College. Een geweldige mini-conferentie: #mediawijsheid als mijlpaal en overgang naar een door de community gedragen begrip. En de “aankoop” van het lesmateriaal door ROC Friese Poort. Een aantal workshops en presentaties zowel intern als extern gegeven. Altijd leuk en leerzaam. De laatste maanden van dit jaar bezig geweest met nieuwe ontwikkelingen rondom de pilot opleidingsschool samen met Fontys en de Beroepscomponent Leerkracht. Komend schooljaar komen deze ontwikkelingen tot uiting in een nieuw programma en bijbehorende lesdagen.

In het kader van promotie heb ik na een aantal jaren alle (zes) leergangen afgerond inclusief de onderzoeksmodule. De laatste twee heb ik tegelijkertijd gedaan. Leuk en leerzaam, maar ook wel veel met momenten.

Komend jaar staan er leuke dingen op de rol: Mediawijsheid Café, Time for Tools, lesdagen verzorgen voor de Beroepscomponent Leerkracht, pilot opleidingsschool, workshop op het lerarencongres in ‘s-Hertogenbosch, en workshop in Dublin voor ePathways, het gebruik van nieuw lesmateriaal van Stichting Praktijkleren, het verder ontwikkelen van Mission Start, et cetera.

Maar eerst ….. allemaal een hele fijne en ontspannen vakantie gewenst.