Voor in de les: “How kids react” over cyberpesten en het verhaal van Amando Todd

Ik heb al een aantal maal een video van “How kids react” gedeeld via deze edublog. In deze aflevering hebben ze kinderen gevraagd te reageren op het verhaal van Amando Todd.

Op Wikipedia staat het verhaal van Amanda Todd:

Amanda Michelle Todd (November 27, 1996 – October 10, 2012)[3][4] committed suicide at the age of 15 at her home in Port Coquitlam, British Columbia, Canada. Prior to her death, Todd had posted a video on YouTube in which she used a series of flash cards to tell her experience of being blackmailed into exposing her breasts via webcam;[2] bullied; and physically assaulted. The video went viral after her death,[5] resulting in international media attention. The video has had more than 17 million views as of April 2014.[2] The Royal Canadian Mounted Police and British Columbia Coroners Service launched investigations into the suicide.

Een schokkend verhaal dat gebruikt kan worden om met studenten in gesprek te gaan over cyberpesten. Door de video te laten zien van Amando Todd waarin ze haar verhaal vertelt.

Vervolgens kun je in gesprek gaan met de studenten zoals in bovenstaande video gebeurd. Natuurlijk kun je ook de video laten zien.