Slides van workhop Leren ontrafeld – Easter Egg Teaching Power tijdens Nationaal Congres Onderwijs en Sociale Media in Amsterdam

Vandaag heb ik tijdens het Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media, samengevat: NCOSM, in het filmmuseum EYE in Amsterdam een tweetal workshops gegeven tijdens de MBO dag.

De titel van de workshop is: “Leren ontrafeld – Easter Egg Teaching Power” met de volgende beschrijving:

Het onderwijs is onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden van sociale media, aldus een onderzoek (uit 2011) van de Academie voor Media en Maatschappij. Het slim gebruik van sociale media in de klas kan de motivatie, leerprestatie en efficiëntie in de klas verhogen volgens Kennisnet. Hoe doe je dat? In deze workshop ervaar je een aantal easter eggs, gekoppeld aan onderzoek van Kennisnet en John Hattie, waarmee je morgen je doceerkracht kunt verhogen.

In deze korte variant op de sociale media bingo (zonder de bingo zelf te spelen?!) heb ik uit de sociale media bingo een zestal easter eggs gekozen je met weinig inspanning de meeste doceerkracht kunt ontketenen in je eigen les.

Een easter egg is trouwens in de gamewereld is een geheime code waarmee je jezelf speciale krachten kunt toe eigenen. Zo ook in de les? Met welke sociale media tools kun je met weinig inspanning de meeste doceerkracht kunt ontketenen in je eigen les. In deze workshop wordt deze kracht ervaren en de kracht ervan onderbouwd door te verwijzen naar onderzoek van Kennisnet en John Hattie.