Lerenontrafeld met “Easter Egg Teaching Power” op het Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media op 22 mei 2014: Kom jij ook? #ncosm

Morgen begint het Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media, samengevat: NCOSM, in het filmmuseum EYE in Amsterdam. Op donderdag is de MBO dag. Op deze dag mag ik een tweetal workshops verzorgen tussen 12:50 en 16:10 over het gebruik van sociale media in de klas vanuit het perspectief van leren, oftewel: wat levert het gebruik op?

2014-05-19_16-37-15

Zoals je in bovenstaande omschrijving kunt lezen ga ik een aantal easter eggs presenteren die de kracht van de docent enorm vergroten in de les.

Een aantal easter eggs?

Een easter egg in games is een geheime code waarmee je jezelf speciale krachten kunt toe eigenen. Zo ook in de les? Met welke sociale media tools kun je de meeste doceerkracht ontketenen in je eigen les? In mijn workshop ervaar je deze sociale media tools en wordt de kracht ervan onderbouwd door te verwijzen naar onderzoek van Kennisnet en John Hattie.

Daarnaast zal ik een ronderafelgesprek leiden over de inzet van sociale media en mediawijsheid in het onderwijs.