Hoe ga je om met ongepaste nicknames bij Kahoot! en andere sociale media?!

Als je regelmatig Socrative, Kahoot!, LinoIT, et cetera. gebruikt in de lessen, dan ken je dat na een tijdje de meeste vreemde nicknames opduiken. Het begint onschuldig door niet de eigen naam in te voeren, maar die van een virtueel persoon of een ander klasgenootje. Als men in de gaten heeft dat je als docent niet kunt achterhalen wie welke naam heeft, kan het hek van de dam zijn.

Zelf reageer ik meestal luchtig hierop. Ik benoem het als kinderachtig en ga verder met de les. Natuurlijk grijp ik wel in als het bijvoorbeeld gebruikt wordt om een ander te pesten.

Kahoot! heeft afgelopen weekend een oplossing uitgebracht om ongepaste nicknames te weigeren door erop te klikken zoals je in bovenstaande screenshot kunt zien. Ik zal de volgende keer eens kijken wat het effect van het weigeren van ongepaste nicknames is in de les 😉

Mocht je meer informatie willen lezen over deze nieuwe mogelijkheid, dan kun je dat vinden op de blog van Kahoot!