Inspiratie opdoen bij de mini-conferentie: #mediawijsheid op het Koning Willem I College

Om de start van de collegebrede invoering van het vak: Mediawijsheid vanaf schooljaar 2014-2015 kracht bij te zetten organiseerde ik afgelopen donderdag de mini-conferentie: #mediawijsheid in School voor de Toekomst. De conferentie was georganiseerd voor medewerkers van het Koning Willem I College. De opkomst was uitstekend met 75 deelnemers.

Banner (640x294)

Topsprekers als Justine Pardoen van Ouders Online, Willem Karssenberg van Kennisnet en edublogger op trendmatcher.nl, Michel van Ast en Jorick Scheerens van het Mediacollege Amsterdam inspireerden, onder leiding van dagvoorzitter Kim Coppes, de medewerkers van het college.

De diverse onderdelen werden door Kim Coppes professioneel ingeleid door pakkende scenes waarin sociale media een rol speelt tussen onze studenten, docenten en ouders. De rol van de studenten werd vakkundig gespeeld door twee studenten van de opleiding Marketing & Communicatie: Simone Boogers en Fanny Kersten.

Naast bovenstaande sfeerimpressie die ik gemaakt hebt op basis van de foto’s van collega Katja Muksens verschijnen er de komende weken een aantal videoitems van de hand van het Mediacollege Amsterdam op de communitysite Het Nieuwe Beroepsonderwijs.

Workshopleiders

Mocht je de keynote en workshops nog eens willen nalezen of had je de pech niet op de mini-conferentie: #mediawijsheid aanwezig te kunnen zijn dan kun je in hieronder al het materiaal bekijken.

Justine Pardoen, hoofdredactie Ouders Online
Het materiaal van de keynote kun je hier vinden: Til ze op keynote Koning Willem I 8 mei 2014 Handout. Het materiaal van de workshop vind je hier: Koning Willem I workshop docenten 8 mei 2014 Handout.

Willem Karssenberg, adviseur saMBO-ICT/ Kennisnet / trendmatcher.nl
Het materiaal van de workshop van Willem Karssenberg kun je hier vinden.

Michel van Ast, adviseur bij michelvanast.nl
Het materiaal van de workshop van Michel van Ast kun je hier vinden.

Jorick Scheerens, projectleider Mediacollege Amsterdam
De presentatie van zijn workshop is te vinden op Slideshare.

Voor mij is de mini-conferentie: #mediawijsheid meer dan geslaagd. Tevreden met het aantal deelnemers, tevreden met de inhoud van de keynote en workshops en tevreden met de opbrengsten voor de deelnemers en ons college. Naast hetgeen je zelf ziet en voelt tijdens de mini-conferentie hebben veel collega’s de moeite genomen om in onze Facebookgroep of per mail hun complimenten te delen, zoals:

Het was voor mij een van de beste bijeenkomsten sinds lange tijd.

en:

Het was een geslaagde conferentie. Goed verzorgd, interessant en wat een luxe die lekker hapjes.
Buiten dat het dus interessant was, was het ook gezellig…. thanks!
Super verzorgd……..en ook nog zeker wel nieuw zaken opgestoken.

Een mooie dag en gezien de reacties voer voor vervolg in schooljaar 2014-2015 om mediawijsheid nog beter op de kaart te zetten binnen het Koning Willem I College.