De impact van pesten: “van 12 tot 17 – dagboek van een gepest kind”

Afgelopen weekend was de conferentie: Ouders in de branding op het Koning Willem I College. Ik heb een groot aantal tweets van de keynote van Pedro de Bruckere en een tweetal workshops (die ik organisatorisch begeleidde) de wereld in gestuurd. Eén van de workshops waar ik niet bij kon zijn was van Jennefer Delano over pesten. Jennefer is ervaringsdeskundige en heeft haar dagboek uitgegeven: “van 12 tot 17 – dagboek van een gepest kind”.

Via haar weblog kwam ik terecht op bovenstaande video waarin ze verteld over haar ervaringen. Een verhaal dat zicht geeft op het gevoel van iemand die gepest wordt en wat je er mogelijk tegen kunt doen. Bruikbaar om je als docent proberen in te leven in het gevoel van iemand die gepest wordt of mogelijk om te gebruiken om in de les het gesprek hierover aan te gaan met je studenten.