Lancering gratis digitaal onderwijsmagazine #ncosm

Dieter Möckelmann van Dieter.nl en Hans Hoornstra van FORMEDIA presenteerden vorige week het eerste nummer van Like to Share. Like to Share is een gratis interactief digitaal onderwijsmagazine, speciaal ontworpen voor de tablet. Het magazine gaat over de impact van technologie op onderwijs en richt zich op onderwijspioniers en -managers.

image001

Het magazine is hier te downloaden.

Of het nu gaat om leren lezen of om academische scholing: de basis van onderwijs is tijdloos en onveranderlijk. Onderwijs moet zich niet laten beïnvloeden door de waan van de dag. Maar mobiel internet, sociale media, tablets en wearables houden we niet buiten de deur. Jonge mensen omarmen deze als eersten. Het is hun natuurlijke habitat. Over de spagaat tussen de waarde van het onveranderlijke en de impact van technologie op onderwijs gaat Like to Share.

In dit eerste nummer bijdragen van o.a.:

  • PG Koeger (Hoofdredacteur ScienceGuide)
  • Boris Berlijn (Docent Ashram College)
  • Bamber Delver (Directeur Nationale Academie voor Media en Maatschappij)
  • John Leek (Hoofd educatie Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid)
  • Harold Rimmelzwaan (Voorzitter van de GEU)
  • en vier video-interviews.

Het eerste nummer staat vrijwel geheel in het teken van het Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media dat van 20 t/m 23 mei plaatsheeft in EYE in Amsterdam. Op donderdag 22 mei verzorg een bijdrage op dit congres.