“Meneer, doen we dit vaker?” → #Gamification in je klaslokaal met Kahoot!

Het gebruik van Kahoot! stond al lange tijd op mijn lijstje om toe te passen in de klas. Een eerdere poging had ik gestaakt omdat ik erachter kwam dat antwoorden niet heel lang mochten zijn bij Kahoot!. Om binnen de beperkte tijd toen toch een digitale toets (om te leren) te kunnen doen met de klas ben ik teruggevallen op Socrative.

2014-03-31_13-11-27

Vandaag was het de dag dat ik rondom het onderwerp Disk Management een Kahoot! quiz gemaakt heb en na de pauze om 10:15 met de klas gespeeld heb. De reacties waren geweldig: “Meneer, doen we dit vaker?”. Onderstaande video laat zien wat er in de klas kan gebeuren als je gamification toepast in de klas met Kahoot!

In mijn les gebeurde exact hetzelfde. Mocht je mijn quiz willen bekijken over Disk Management, dan kan dat hier. Je hebt hiervoor wel een account nodig bij Kahoot!. De resultaten van iedere quiz worden opgeslagen en kunnen achteraf geanalyseerd worden: welke vragen werden goed beantwoord en welke vragen fout? en hoeveel tijd was er nodig voor de diverse vragen?

In onderstaande quick & dirty video heb ik de quiz in preview-mode opgenomen, zodat je snel een indruk kunt krijgen van hoe Kahoot! eruit ziet.

Kortom: ik ben een mooie leerervaring rijker, en de studenten idem dito 😉