Beroepscomponent Leerkracht van het Koning Willem I College bestaat 10 jaar ;-))

Vandaag viert het Koning Willem I College het heuglijke feit dat het opleidingstraject Beroepscomponent Leerkracht tien jaar bestaat. In tien jaar zijn er meer dan 100 zij-instromers van het college en een aantal van andere ROC’s opgeleid.

Waar ik tien jaar geleden zelf de opleiding succesvol afrondde, ben ik nu al weer 5 jaar betrokken als senior trainer/ontwikkelaar van deze opleiding. Zo’n 6 jaar geleden mochten Imre Mutsaers en ik het stokje overnemen van Juul Willen om zo samen met Hans Schaepkens de opleiding verder vorm te geven. Door onderwerpen als bijvoorbeeld omgang met zorgleerlingen, digitale didactiek en meervoudige intelligenties toe te voegen, is de opleiding steeds bij de tijd gebleven.

De Reunie- uitnodiging

Aan het eind van de dag komen een 70-tal betrokkenen en oud-cursisten bij elkaar om de reünie te vieren. Een interessant en gezellig programma is samengesteld. Zo houdt Bob Koster, lector werkplekleren bij de Fontys Lerarenopleiding, een inleiding over het leraarschap in het mbo. Rob Kamphues van het KRO-programma ‘De reünie’ zal een aantal zij-instromers in het spotlicht zetten, in ‘Onze reünie’. Het geheel zal muzikaal omlijst worden door collega Jos Broos en enkele van zijn muzikale college-vrienden.