Aan de slag met Sociale Media in de les met TfT: Tricider

Zoals ik in een eerdere blogpost al vertelde organiseer ik samen met mijn collega’s Els Heinen, Martijn Bos en Thijs Dam de cursus: Time for Tools (TfT) binnen het Koning Willem I College. De doelstelling van TfT is om in bijeenkomsten van 1,5 uur te leren hoe je met beperkte voorbereidingstijd je les digitaler kunt maken.

TfT staat in het teken van DOEN. Zelf aan de slag onder begeleiding van een ervaren collega. Na 1,5 uur ga je weg met een eigen digitale werkvorm die je morgen al in de les kunt inzetten. Onderwerpen als Symbaloo, Screen-o-matic, Mindmeister Tricider, Feedly en Google Docs zijn al de revue gepasseerd. Volgende week donderdag (na het CvI Congres) mag ik de serie afsluiten met: Socrative. Uiteraard staan de slides op Slideshare voor hergebruik.