Mission Start. Gebruik de kracht van games in de klas! #cviov

Op de CvI conferentie GROEI en Bloei is er op donderdag 3 april een zeer interessant workshop over gamification door mijn collega Sem van Geffen. Mijn leidinggevende Josée Bours en ikzelf mogen Sem als facilitator ondersteunen tijdens zijn workshop.

Sem van Geffen is ver met Gamification, vind ik. Niet alleen in het “denken”, maar ook in het “doen”. Een pilot draait momenteel succesvol en ik hoop volgende schooljaar met het vak: mediawijsheid mee te doen met een pilot.

Kortom, interessante Food for Thought en een rede om Sem van Geffen te vragen Mission Start, de Community of Practice over leren & gamification voor te stellen.

Wat is Mission Start?
Mission Start is een nieuwe Community of Practice waarin leren & gamification centraal staan voor docenten, ontwikkelaars en aankomende onderwijsprofessionals uit alle onderwijssectoren.

mission_start_logo_lr_rgb

Onze missie is de kracht van gamification gebruiken voor leren in het onderwijs en bijdragen aan het bestaansrecht van game based learning. Dit willen we stimuleren door kennis en expertise uit te wisselen en deze uitwisseling te faciliteren. Zo organiseren we bijeenkomsten, workshops en trainingen. Maar er komt bijvoorbeeld in het nieuwe schooljaar 2014-2015 ook een boek uit voor docenten, ontwikkelaars en studenten, met een uitgekiend ontwerpmodel.

Op de CvI conferentie GROEI en Bloei trappen we af met onze eerste workshop voor docenten en ontwikkelaars werkzaam in het mbo. Deze staat gepland op donderdag 3 april a.s. In de interactieve workshop Game on! word je geïnspireerd door games (zowel fysieke spellen als video games) en helpen we je om samen met andere geïnteresseerde collega’s een eerste opzet te bedenken voor een spelconcept in je eigen klas. Er staat ook al een follow up workshop gepland op donderdag 22 mei a.s. om 13.00 u. in School voor de Toekomst, waar we verdere ondersteuning bieden en je zelf mag aangeven waarbij je geholpen wilt worden.

De basis van Mission Start is een open Community of Practice, waar je vragen kunt stellen, jouw kennis of ervaringen kunt delen en meehelpt om vragen van anderen te beantwoorden. Als je interesse in/affiniteit hebt met gamification, games based learning of e-learning dan is deze community the place to be.

Met een Google+ account kun je jezelf aansluiten bij ons!

Word lid van onze community door je aan hier aan te melden.

Meer informatie over de workshop Game on! vind je hier. De website van Mission Start (in aanbouw) vind je hier.